Scris de stefania.sarina in data de January 23, 2022

Zodii, horoscop și alte "culte"

Atunci când ne doare-n cot, mergem la doctorul ortoped. 

Atunci când ne-am îngrășat de la cozonacul de Crăciun, dar și de după, mergem la nutriționist. 

Dacă mai dorim și o remodelare a corpului și să-l facem zdravăn și sănătos, mergem si către un antrenor personal. 

Avem unde merge, pare-se, pentru orice problemă se întrevede. 

Dar atunci când nu știm câte-n lună și stele, unde mergem? 

La astrolog, la planetarist, la zodiocolog, unde?

Și pentru aceste neajunsuri planetare există o persoană dedicată și aceasta se numește Astrolog. 

Fascinată fiind, și foarte curioasă defel, mai ales cu aceste “culte”, citesc de câte ori am ocazia despre zodii. Nu este niciun misticism la mijloc, nu este nici de ghicit, ci este scris in stele. 

Ne explică chiar o persoană avizată, în cuvinte simple, care este treaba cu zodiile, planetele și cum ne influențează acestea. 

Precizez de la început că nu tratăm aici horoscop în scop comercial, ci doar punem texte cu pasiune, pentru oameni pasionați și deschiși, firește, către aceste informații. 

Și nu uita, aceste caracteristici nu te definesc nicicum ca persoană! 

Este, poate, un subiect delicat - zodii - pe alocuri blamat, pus într-o umbră nefastă și defăimătoare uneori, nedrept, căci nu face altceva decât să analizeze indivizi. Nu îi plasează și nu îi timbrează, ci ajută către o orientare sau elucidare a unor chestiuni din plan subtil. 

Cert este că, în același timp, subiectul este iubit și urât, atât de citit în reviste glossy sau la știrile de dimineață, dar și extrem de evitat. 

Fiind o zodie de foc, sunt mânată de curiozitate și deschidere către misticism, numerologie și aceste semne de care suntem guvernați. 

Oricum ar fi pentru tine, privește-o ca un moment de delectare, fii curios (mereu îndemn la acest demers), caută și, cine știe, poate găsești ceva înăuntrul tău de care nu știai. 

Așadar, despre zodii, în cuvinte simple

Menționez că, în acest periplu prin cele 12 zodii, m-am ajutat de cartea Astrologia în nouă era, scrisă de Dan Ciupercă și de Mihaela Totir - astrolog, care mi-a validat textele și m-a ajutat să le pun cap la cap cum se cuvine. 

Berbecul (lat. Aries, ger. Widder)

Verbul caracteristic: a fi 

Anotimp: începutul primăverii, momentul în care zilele încep să devină mai mari decât nopţile. Reprezintă primul impuls al anului.

Semnul Berbecului reliefează în ce direcție se vor îndrepta eforturile native, el reprezintă inițiativa, este pionier, cel ce preia conducerea unei mișcări, dar și acela ce acționează printr-o lovitură de cap. Este liderul înnăscut, dar și un individ încăpățânat. 

Cuvinte-cheie: impuls, acţiune, întreprindere, direcţie, precipitare, conştiinţă, energie, trezire, elan, entuziasm, ardoare, curaj, combativitate, generozitate, nerăbdare, autoritate, impulsivitate.

Meseriile în raport cu metalul, focul (bucătar sau pompier). Ramurile medicinei în raport cu capul, cu faţa (neurochirurg, oculist). Militar, profesiuni sportive, ghid, păstor, armurier, acupunctor, umanist, vulcanolog, poliţist, mecanic auto, constructor.

Culoare: roşu, Element: Foc, Metal: fier.

Berbecul aduce elanul, entuziasmul şi acţiunea. El are gustul riscului, este dinamic, este un pionier, un cuceritor. Berbecul este un semn de impuls, de generare, de excitare, de ardoare şi de îndrăzneală.

El reprezintă pe cel ce începe şi pe cel ce preia conducerea în fruntea unei mişcări. Berbecul se înflăcărează, are iniţiativă şi energie. Este puternic, grav şi caută succesul. Este ambiţios şi imprudent. Dorește mereu să fie primul.

Berbecul și iubirea de sine

Din exterior, berbecul este perceput ca un luptător încrezător, trăsătură iubită de oamenii din jurul său, doar că la interior își este cel mai mare dușman!

Este nevoie de detașare a gândurilor sabotoare, ce îl “atacă” constant și este recomandat să se concentreze pe validarea internă. Competiția este necesară, dar nu tot timpul. 

Berbecul își poate direcționa energia tumultoasă către un sport, de preferat unul în care antrenamentele sunt de unul singur, pentru a rămâne motivat, angrenat, dar nu atât de competitiv. 

Taur (lat. Taurus, ger. Stier)

Verbul caracteristic: a avea

Anotimp: Reprezintă consolidarea naturii în deplina sa putere, acolo unde energia primăverii este concentrată. Primele flori apar și Pământul este hrănitor.

Taurul arată latura materialistă a individului, aprecierea sa concretă asupra realităţii, tenacitatea, fixitatea şi nevoia sa de a-şi păstra picioarele pe Pământ.

Cuvinte-cheie: achiziţie, posesiune, tenacitate, materialism, stabilitate, realism, confort, gestiune, materie, aviditate, fertilitate, interes, securitate, bani, încăpăţânare, gelozie, fidelitate, plăcere, finanţe, lăcomie.

Culoare: verde; Element: Pământ; Metal: cupru.

Profesiuni bancare, restauraţie, bucătar, horticultor, grădinar, medic O.R.L., stomatolog, meserii artistice (cântăreţ, decorator), profesiuni imobiliare.

Taurul: terestru, materialist. Aduce stabilitatea, realismul şi tenacitatea, încăpăţânat, posesiv, gelos, atractiv şi seducător. Reprezintă răbdarea, perseverenţa, fertilitatea, achiziţia (bani sau hrană).

Este conservator, fidel şi are nevoie de confort şi de securitate. El exprimă îndărătnicia, interesul, senzualitatea, posesiunea, plăcerea. Reprezintă pământul, terenul solid.

Taurul și iubirea de sine 

Este o persoană responsabilă care tânjește după stabilitate. Greu de urnit, greu de oprit apoi, pune în practică planurile și ideile, așa cum și-a stabilit, dar dacă nu se întâmplă, aduce asupra sa sentimentul demoralizator. 

Lucrurile nu se întâmplă, de cele mai multe ori, dintr-un motiv, ci sunt fapte ce aduc echilibru vieții. 

Stabilitatea poate fi un lucru minunat, dar nu se poate să-l satisfacă în mod constant. Taurului îi este recomandat sp se iubească mai mult pe sine, să privească impredictibilitatea vieții mai degrabă ca niște oportunități, să-și aloce timp de relaxare, odihnă și conectare. 

Gemenii (lat. Geminii, ger. Zwillinge)

Verbul caracteristic: a gândi

Anotimp: În această fază, planta îşi îndreaptă tulpina către soare pentru a respira aerul de care are nevoie. Influxurile primăverii se dispersează.

Semnul Gemenilor exprimă dualitatea, dubla personalitate (Binele şi Răul), binarul. Gemenii arată modul în care individul comunică cu anturajul.

Cuvinte-cheie: comunicaţie, gând, adolescenţă, vivacitate, mobilitate, superficialitate, adaptabilitate, înmulţire, adunare, respiraţie, revelaţie, vibraţie, informaţie, difuzie, dualităţi, scriere, alfabet, număr, studiu, versatilitate, inconstanţă, împrăştiere, risipire, convingere, animaţie, curiozitate, intelectualitate, elocvenţă, ingeniozitate.

Culoare: policromie; Element: aer; Metal: mercur.

Funcţionar de birou, secretar, dactilograf, grafician, grafolog, jurnalist, librar, transporturi, comerţ, vânzări, comis-voiajor, editor, scriitor, medic de plămâni şi circulaţie. Sportivi ca: alergători, ciclişti, gimnaşti, tenismeni.

Gemenii reprezintă difuzia, comunicarea, mişcarea, deplasarea şi curiozitatea. Exprimă dualitatea, chiar şi inteligenţa. Gemenii reprezintă semnul cifrelor şi ai literelor, al adunării şi înmulţirii. El are idei, dar adesea este angoasat şi complexat. Reprezintă adolescenţa şi studiile ce se derulează în această perioadă.

Reprezintă discuţia, dezbaterea, curierul, scrierea, cartea şi presa. Este semnul comerţului şi al schimburilor. El reprezintă fraţii şi surorile, precum şi anturajul individului.

Gemenii și iubirea de sine 

Superputerea gemenilor stă în capacitatea fantastică de adaptare și modul în care privesc viața - cu multă bucurie. 

Nativul din gemeni are un apetit pronunțat pentru nou, acumulând cu nesaț atâtea și atâtea informații despre lumea în care trăiește. Pentru acestea, și faptul că nu știe totul, este în regula, nu-l declanșează. 

Extrem de versatil cu informațiile pe care le deține, îi servesc drept combustibil pentru a face pași siguri către înainte, aducându-le uneori la rang de artă. 

Pentru ca gemenii să se iubească mai mult, trebuie să se asigure că învățarea și studiul sunt procese interminabile în această viață și să nu se mai blameze că nu știu chiar tot. În plus, fiind un semn al inteligenței - curios și spontan - va găsi mereu resurse, se va înconjura de prieteni ce îl vor motiva și îl vor inspira. 

Rac (lat. Cancer, ger. Krebs)

Verbul caracteristic: a simţi

Anotimp: Racul este semnul debutului de vară. Este anotimpul florilor. Seva urcă în vegetație. Racul corespunde perioadei din an când zilele sunt cele mai lungi (solstiţiul de vară). Este, deci, triumful luminii, dar acest semn semnifică o lumină netradiţională, ezoterică.

Semnul Racului arată rădăcinile individului, bazele sale, ereditatea şi locul unde el se simte ca acasă, domiciliul său. Este semnul fecundităţii şi al creşterii.

Cuvinte-cheie: sensibilitate, fecunditate, copilărie, sentiment, ataşament, cămin, ereditate, influentabilitate, rădăcini, gestaţie, trecut, plasticitate, patriotism, romantism, multitudine, alimentaţie, mamă, inconştienţă, origine, bază, reproducţie, imaginaţie, intuiţie, instabilitate, capriciu.

Culoare: alb; Element: apă; Metal: argint.

Paznic, decorator, notar, agent imobiliar, oncolog, istoric, primar, romancier, navigator.

Racul este semnul familiei, al părinţilor (în special mama), al căminului, al domiciliului.

El aduce imaginaţia, sensibilitatea, romantismul şi mitologia. Ambianţa reprezintă mult pentru acesta. Este semnul fecundităţii şi al gestaţiei.

Reprezintă matricea şi oceanul primordial. EI este neliniştit, sensibil, intuitiv şi vulnerabil. Este semnul inconştientului, al copilăriei, al trecutului, al mulţimii şi al publicului (al demonstraţiei).

El aduce inconstanţa, memoria, fantezia, comedia, capriciul, fluctuaţiile şi schimbările de stare. Are nevoie de securitate, de visare, de poezie. 

Racul și iubirea de sine 

Racul îi face pe oameni să se simtă iubiți, este grijuliu și mereu atent la emoțiile celorlalți. Dacă racul ar reuși să vadă în sine ce vede în ceilalți…

Racul dăruiește deliberat iubire celor din jur, uitând parcă de sine. 

Iubirea de sine pentru rac înseamnă o reducere, o ajustare a exteriorului și îndreptarea acesteia către el - o cantitate considerabilă, am zice. 

Racul trebuie să știe că nu toată lumea este demnă de iubirea și adulația sa și că trebuie să se înconjoare de prieteni care nu doar îi cer, ci care îi și dăruiesc aceste energii de bine. 

Leu (lat. Leo, ger. Löwe)

Verbul caracteristic: a voi

Anotimp: Leul reprezintă căldura estivală şi timpul maturizării fructului, reprezintă punctul culminant al vegetaţiei, al plenitudinii vieţii, acolo unde Soarele (stăpânul semnului) pare a fi cel mai puternic.

Leul arată expresia personală a individului. El subliniază capacităţile sale de a crea şi/sau procrea, reprezintă semnul luminii spirituale, al luminii divine. Reprezintă, de asemenea, punctul în care omul orgolios luptă pentru un ideal. Este căldura şi generozitatea.

Cuvinte-cheie: strălucire, voinţă, dragoste, încredere, siguranţă, creaţie, autoritate, generozitate, orgoliu, mândrie, decizie, căldură, egocentrism, teatral, dominare, putere, glorie, lumină, fidelitate, lider, aparenţă, susceptibilitate, curaj, vanitate, aroganţă, francheţe.

Culoare: galben; Element: foc; Metal: aur.

Administrator, director, şef, învăţător, optician, expert (toate domeniile), meserii în legătură cu aurul, bijuterii, muzee, meserii în legătură cu moda şi teatrul (comediant, actor, manechin), profesiuni legate de jocuri, vacanţe, copii, distracţii, cardiolog, ambasador.

Leul este semnul puterii, al regalităţii, al strălucirii. Este semnul divinităţii (Soarele). El aduce generozitate, orgoliu, glorie, nobleţe, idealism, strălucire, arivism, vedetism.

Reprezintă dragostea, inima, creaţia (creaţia artistică cu copii). Are gustul luxului.

Are nevoie de a fi centrul de interes. Iubeşte plăcerile, sărbătorile, distracţiile, jocurile, speculaţia. El este căldura şi seceta.

El reprezintă educaţia calităţile artistice şi în special cele de actor. Reprezintă ambiţia, autoritatea, francheţea, încrederea, pasiunea, vanitatea şi tirania.

Leul și iubirea de sine 

Leul este cunoscut ca fiind sufletul petrecerii, iubește distracția și poziția în lumina reflectoarelor.

Acceptă cu greu ca există și oameni care nu-l plac și își concentrează atenția, nedrept, către aceștia. Face obsesii chiar, din dorința de a rezolva probleme, și aduce asupra sa stres și negativitate. 

Iubirea de sine la leu stă în singurătate, moment în care acesta trebuie să trăiască și fără complimentele celorlalți, cu propria energie și flacără interioare. 

Pasiunile leului se învârt în jurul exprimărilor stilistice de orice fel - actorie, muzica sau speaker. Acest mediu îl va ajuta să se exprime pe sine mai bine și, firește, să fie în lumina reflectoarelor. 

Fecioara (lat. virgo, germ. Jungfrau)

Verbele caracteristice: a analiza, a servi

Anotimp: Fecioara desemnează timpul recoltelor şi al culesului unor fructe, timpul când influxurile verii se dispersează.

Fecioara simbolizează capacitatea de a analiza toată experienţa trăită. Semnifică aspiraţia spre purificare.

Cuvinte-cheie: purificare, castitate, analiză, critică, ordine, raţiune, împărţire, îndoială, scădere, limitare, rezervă, medicină, virginitate, manie, precizie.

Culoare: gri; Element: Pământ; Metal: mercur

Bibliotecar, funcţionar de birou, contabil, ceasornicar, librar, mecanic de precizie, profesiuni medicale (farmacist, gastroenterolog, muncă de precizie, de control, de clasament, de analiză, de magazin, de fabricaţie, de uzină, de spitale, de sănătate, de animale, de măsuri, de verificări şi depozite (desenator, zoolog, veterinar, homeopat, expert, statistician, sondor, geometru, analist).

Fecioara este semnul analizei, al metodei, al organizării, al clasificării şi al măsurii. Este logic, timid, perfecţionist, maniac, muncitor, practic, serviabil, raţional, critic şi egoist. Are grija celui mai mic şi mai neînsemnat detaliu.

Reprezintă medicina, dietetica, sănătatea, bolile benigne şi/sau psihosomatice. Reprezintă igiena, sarcinile cotidiene şi repetitive în cămin. Este semnul animalelor.

Este un semn tehnic şi ingenios. Reprezintă împărţirea şi scăderea. Are teama de necunoscut, de surprize şi se simte limitat. Semn al serviciului.

Fecioara și iubirea de sine 

O fecioară știe cel mai bine și mai bine să muncească și să se bucure de câștigurile binemeritate în urma muncii. 

În căutarea celei mai bune versiuni a sa, își pune standarde înalte, ajungând astfel să tindă către perfecționism. 

Obositoare activitate, și chiar muncă de Sisif uneori, fecioara pune presiune pe sine mai mult decât orice, și nu își da voie să greșească. 

Iubirea de sine în cazul fecioarei este cunoașterea pe sine, în primul rând, mândria pentru lucrurile făcute și pauzele în care aceasta trebuie să-și zică “este și mâine o zi”. Era să uit, pauzele pentru fecioare înseamnă tot muncă: ceva grădinărit, frământat, gătit, căci, la final, un rezultat palpabil tot trebuie să existe. 

Balanţa (lat. Libra, germ. Waage)

Verbul caracteristic: a echilibra

Anotimp: Balanţa este semnul începutului toamnei, în momentul când zilele sunt egale eu nopţile (echinocţiul de toamnă). Este timpul culesului viilor.

Omul, ca şi balanţa, are două talere, două tendinţe: unul se apleacă spre tendinţe materiale şi sexuale (semnul Scorpionului), altul spre lumea spirituală, spre evoluţie şi purificare (semnul Fecioarei). Omul va trebui să se folosească de propriul său liber arbitru pentru a obţine echilibrul între cele două tendinţe, cele două talere ale propriei sale balanţe.

Balanţa reprezintă semnul armoniei în relaţiile umane, semnifică sectorul unde sunt alegeri de făcut.

Cuvinte-cheie: echilibru, justiţie, armonie, alegere, sociabilitate, diplomaţie, arbitraj, conciliere, ezitare, uniune, căsătorie, opoziţie, estetism, pace, seducţie, complementaritate, colaborare, echitate, convenţional, snob, artistic, gust, plăcere, inconstanţă, prevenire.

Culoare: bleu-verde; Element: aer; Metal: cupru.

Toate meseriile unde echilibrul este important (dansator, gimnast, echilibrist). Profesiuni de justiţie (avocat, judecător, procuror). Meserii legate de frumuseţe, estetism sau decoraţie (pictor, stilist), medicină (urolog, nefrolog, diabetolog). Profesor de muzică şi meseriile în raport cu picioarele (ascensor). Asistent social. Profesiuni de distracţii, de amuzament, de estimaţie, de fineţe.

Balanţa: semn al echilibrului, al armoniei, al justiţiei, al păcii. El reprezintă pe celălalt, de vis-a-vis, comparaţia, opoziţia, complementaritatea.

Este semnul uniunii, al căsătoriei, al asociaţiilor şi al contractelor. Este graţios, elegant, cu calităţi pentru dans. Este dulce, având nevoia să fie iubit, având gustul frumosului şi al adevărului.

Arată interes pentru viaţa socială, reuniuni, întâlniri şi mondenităţi. EI reprezintă alegerea, ezitările, aduce arbitrajul, consilierea, dreptatea sau nedreptatea.

Este un semn artistic, rafinat, dar snob. Iubeşte flatarea, moda, estetism, frumuseţea, facilitatea, diplomaţia şi convenţiile.

Balanta și iubirea de sine

Inteligentă și cu capul pe umeri, balanța evita conflictele pe cât posibil. Atât cele exterioare, dar și cele interioare. Se va critică dur însă dacă nu va interveni în cercuri de prieteni, atunci când este și dreptatea de partea sa. 

Iubirea de sine pentru balanță este efortul de a menține pacea interioară: timp pentru meditație, yoga. 

Va putea apoi să se exprime lucid, cu argumente binevoitoare, așa cum îi stă bine unei balanțe, și, firește, ca va atrage doar prieteni adevărați alături. 

Scorpion (lat. Scorpio, germ. Skorpion)

Verbul caracteristic: a dori

Anotimp: Semnul desemnează timpul morţii naturii (vegetaţia dispare) şi al supravieţuirii sale în sămânţă.

Semnul Scorpionului reprezintă sexualitatea, moartea şi renaşterea. Simbolul Scorpionului este mai curând materialist şi sexual, căci acest animal ucide prin acul ascuţit şi veninos ce se află în vârful cozii sale.

Cuvinte-cheie: transformare, unitate, regenerare, exigenţă, angoasă, distrugere, reconstrucţie, moarte, renaştere, reîncarnare, sexualitate, pasiune, magnetism, ranchiună, răzbunare, secret, ocult, esoterism, iniţiere, instinct, autoanaliză, repunere în discuţie, dorinţă, tentaţie, penetraţie, posesiune, insecuritate, pulsiune, disecare, ambiţie, reformulare.

Culoare: roşu, negru; Element: apă; Metal: plutonium.

Şef, chirurg, poliţie, militar, sudor, sexolog, psihanalist, esoterist, magician, medium, scafandru, arheolog, speolog, căutător de comori, atomist sau om de ştiinţă în domeniul nuclear, farmacist, diagnostician, sudor.

Scorpionul reprezintă moartea şi sexualitatea. Este semnul instinctelor, al dorinţei sexuale, al posesiunii distructive. Aduce misterul, secretul, tenebrele, dar şi regenerarea, mutaţia, transformarea şi încarnarea. Reprezintă puterile ascunse, magia neagră şi spionajul. Iubeşte drama (uneori sadică).

Distruge pentru a reconstrui. Extremist, tiranic, concentrat, păstrând ranchiuna, gelos, posesiv, invidios, răzbunător, duşmănos.

Este semnul erotismului şi al pornografiei. Semnul bogăţiei, al comorilor ascunse şi al talentelor ascunse, ca magnetismul. Iubeşte puterea. Spiritul său este penetrant şi hipereritic. Arivist Exigent cu el însuşi şi cu altul. Semn al moştenirilor.

Scorpionul și iubirea de sine 

Fire pasională, scorpionul este iubit în cercuri de prieteni. Când vine vorba de iubire, are tendința de a se îndrepta către persoane de care știe ca nu sunt cea mai bună alegere pentru el.

Gândurile negative despre sine sunt cele care îl doboară, vorbind ca și când n-ar merita altceva mai bun. Dar merită ceva mai bun!  

Vulnerabilitatea nu este un semn de slăbiciune și ar trebui să o îmbrățișeze mai des.Pentru a se iubi și mai mult, acesta trebuie să aleagă să împărtășească mai mult din ceea ce trăiește cu oameni aleși și potriviți pentru sufletul său. 

Săgetătorul (lat. Sagittarius, germ. Schütze)

Verbul caracteristic: a înţelege

Anotimp: Semnul desemnează perioada în care natura hibernează. Influxurile toamnei se dispersează, şi frigul îşi face simţită prezenţa.

Săgetătorul indică gândul ce caută să se înalţe (şi în ce domeniu). Reprezintă semnul ghidului, al protectorului şi al tatălui care altădată pleca înarmat cu arcul, pentru a aduce hrană familiei sale. Indică, de asemenea, călătoriile şi tot ceea ce este legat de străinătate.

Cuvinte-cheie: evoluţie, credinţă, expansiune, lege, stăpânire, aspiraţie, vânătoare, spiritualitate, spaţiu, aventură, idealism, jovialitate, optimism, învăţământ, filosofie străinătate, călătorii, religie, ghid, protector, francheţe, instinctiv, sinceritate, neînduplecare.

Culoare: bleu-regal; Element: foc; Metal: staniu.

Geometru, preot, pastor, turism, traducător, filosof, exploatare, conferenţiar, teolog, guru, medic specialist al sângelui, artere şi gambe, profesor universitar, vânător, drept, transporturi, străinătate.

Săgetătorul marchează evoluţia intelectuală sau spirituală şi studiile superioare. Reprezintă filosofia, esoterismul, teologia, religia şi legea.

Este semnul marilor călătorii, ai străinătăţii. Săgetătorul este eternul copil, optimist şi întotdeauna cu un bun umor.

Posedă gustul vânătorii, ai curselor de cai şi al sportului (viaţă în aer liber, camping). Semnul îl desemnează pe profet, guru explorator, liderul spiritual. Este semnul viselor (în special al celor profetice).

Independent, adaptabil, jucător, aventurier, imprudent, jovial, entuziast, tonic. Este semnul maturităţii şi al tatălui care ghidează şi protejează.

Săgetătorul și iubirea de sine 

Unui săgetător nu-i place ideea ca a ratat ceva în viața asta. 

Aventurier, niciodată satisfăcut putem spune, își încarcă constant agenda cu cate ceva de făcut. 

Iubirea de sine pentru săgetător este să-și dea voie să se bucure de ceea ce trăiește, chiar dacă nu bifeaza tot. Nimeni nu bifeaza tot în viața asta oricum. 

Cultivarea recunoștinței și prezența cu toată ființa sa la ceea ce se întâmplă în fiecare moment, căci, de întâmplat se întâmpla multe. 

Rămâi un explorator, dar pleacă ochii și la timpul prezent! 

Capricornul (lat. Capricornus, germ. Steinbock) | Verbul caracteristic: a folosi

Anotimp: marchează debutul iernii, în momentul când zilele sunt cele mai scurte din întreg anul. Natura hibernează, părând împietrită în timp şi ger.

Capricornul reprezintă simbolul muntelui pe care capra se caţără şi arată că omul trebuie în mod constant să caute să se înalţe (să evolueze) în existenţă. 

Capricornul arată locul de detaşare, de sinteză, de solitudine, de elevare şi de ambiţie.

Cuvinte-cheie: răbdare, detaşare, înţelepciune, elevare, concentrare, rezistenţă, obiectivitate, perseverenţă, prudenţă, organizare, solitudine, administraţie, ambiţie, opinie, meditaţie, experienţă, avariţie, frugalitate, realizare, reflexie, munte, oprire, întârziere, seriozitate, arivism, răceală, suspiciune, bănuială.

Culoare: negru; Element: pământ; Metal: plumb.

Profesiuni administrative. Meserii în raport cu muntele, agricultor, anticar, tăietor de lemne, ceasornicar, profesiuni de analiză, de control, de administraţie, de arhivă; profesiuni în legătură cu frigul, minele, piatra. Geriatrie, reumatologie, osteopatie, dermatologie. Arhivar, paleolog, paleontolog, geolog, academician, matematician, enciclopedist, episcop, cardinal, sculptor.

Capricornul este semnul muntelui, al vârfului de atins sau al ambiţiei, al ascensiunii sociale, lente dar sigure. Reprezintă avariţia, frugalitatea, bătrâneţea, singurătatea, realizarea, economia, răbdarea, perseverenţa.

Indică posturile elevate, încrederea, responsabilităţile, dar şi datoria, metoda, organizarea; integritatea, sângele rece, prudenţa, pesimismul, răceala, ranchiuna, rezerva, egoismul, interiorizarea, întârzierile, experienţa, rigoarea, detaşarea, reculegerea înţelepciunea şi frustrarea. Simţ practic şi bun sfătuitor. Semn al admiraţiilor şi al cunoştinţelor.

Capricornul și iubirea de sine

Capricornul și fecioară au ceva în comun, și anume capacitatea de a munci. 

Standarde înalte de “funcționare”, presiune constantă pe propria persoană, întotdeauna cu ținte înalte și dispus la eforturi majore pentru a le atinge. 

Iubirea de sine la capricorn include negreșit planuri și activități ce au ca scop grija de sine: timp cu familia sau prieteni dragi, oameni de la care va învăța chiar câte ceva despre sine. 

Vărsătorul (lat. Aquarius, germ. Wassermann)

Verbul caracteristic: a cunoaşte

Anotimp: Este timpul când iarna atinge maximul ei de forţă, când energia sa se concentrează. Sămânţa se pregăteşte pentru germinare. 

Semnul Vărsătorului arată în ce domeniu individul va căuta libertatea. Vărsătorul este, de asemenea, simbolul prieteniei, al fraternităţii şi altruismului. El desemnează, în mod egal, tot ceea ce este modern şi de avangardă.

Cuvinte-cheie: revoluţie, altruism, prietenie, fraternitate, cunoaştere, cunoştinţă, observare, oportunism, contradicţie, serviabilitate, rezistenţă, libertate, viitor, modern, modă, independenţă, originalitate, cosmos, univers, invenţie, ritm, viteza, toleranţă, simpatie, utopie, egoism, intuiţie, ingeniozitate, extravaganţă, electricitate, spaţiu.

Culoare: cerului; Element: aer; Metal: uraniu.

Aviator, chimist, electrician, electronist, informatician, farmacist, fotograf, mijloace video, asistent social, educator, tehnician, profesiuni în raport cu cercetarea, perfecţionarea, invenţia; marketing, învăţământ, aparate ultramoderne, produse sintetice, meserii legate de politică şi de organisme internaţionale ca: O.N.U., U.N.E.S.C.O, cinema, scriitor S.F., astrolog, psiholog, publicist, radiolog.

Vărsătorul reprezintă viitorul. Este avangardist, modern, umanist, individualist, altruist independent, simpatic şi revoltat. Are idei şi umor.

Simbolizează ştiinţa, viitorul, prospecţia spaţiul, comunicaţiile modeme (TV, cinema video, satelit, calculator). Este semnul prieteniei, invenţiei, al originalităţii, al utopiei, al exploziei. Posedă un deosebit spirit de contradicţie.

Reprezintă asociaţiile şi toate organizaţiile internaţionale. Reprezintă mijloacele moderne de transport (tren, avion, rachete).

Vărsătorul și iubirea de sine

Varsatorul și increderea-n sine, precum și iubirea de sine, vin către acesta în mod nativ. 

Unic, creativ, ce atrage mulți oameni în jurul său, prin gândire atipică, originală, ce o exprimă cu mare ușurință. 

Riscul apare atunci când își face loc îndoiala, că nu este în standardele impuse de majoritate. Ar fi o mare pierdere pentru acesta, dar și pentru noi, cei din jurul vărsătorului, căci acesta este iubit, intelligent, cu idei ce pot face o diferență in aceasta lume. 

Vărsătorul are poate ceva ce lipsește multora, ce caută și și-ar dori să dobândească capacitatea de a-și crea propria lume, de a inspira și de a trăi cu un sentiment de plenitudine și însemnătate. 

Peştii (lat. Pisces, germ. Fische)

Verbul caracteristic: a crede

Anotimp: Peştii indică sfârşitul iernii, când influxurile sale se dispersează. Este dezgheţul, sămânţa fiind gata să ţâşnească din pământ.

Peştii arată un domeniu fragil, sensibil, visător, confuz, unde ezitarea şi aspectul neclar aduc dificultăţi în rezolvarea problemelor. Reprezintă un loc de mister, de secret, de farmec.

Cuvinte-cheie: compasiune, mister, sugestibilitate, receptivitate, intuiţie, sacrificiu, senzaţie, indecizie, reverie, iluzie, devotament, interiorizare, impresionabilitate. inspiraţie, misticism, suferinţă, credinţă, disoluţie, trădare, fugă, nepăsare, superstiţie, imagine, dedublare, clarviziune, evanghelizare, imaginaţie, sensibilitate

Culoare: bleumarin, Element: apă; Metal: mangan

Laboratoare, spitale, închisori, locuri închise. Psihiatru, vindecător, pedagog, fotograf, petrolist, pescar, preot, evanghelist, spion, poet, scafandru, asistent medical.

Peştii este semnul infinitului, a ceea ce este nelimitat, al credinţei şi al misticii. El aduce calităţi artistice (muzică, dans, pictură). Simbolizează inspiraţia creatoare, imaginaţia, intuiţia şi clarviziunea.

El aduce sacrificiul, misterul, secretul, dramatizarea, visarea, povestea, ezitarea, resemnarea, nonșalanța. Poate să se arate uneori slab, leneş, superstiţios. Reprezintă domeniul imaginii, al iluziei, al trădării, dar şi al blândeţii şi al devotamentului.

El înoată în două ape, este tăcut, discret, uneori disimulant. Semn filantropic, senzitiv, romantic, receptiv, empatic. Sentimental, impresionabil, sensibil şi influențabil. 

Semn al fotografiei, al somnului, al relaxării, al sofrologia, al drogurilor. Naiv, dar protejat.

Peștii și iubirea de sine

Zodia pesti este și zodia la care apelează toată lumea când are nevoie de ceva.

Înțelept și săritor când vine vorba de prieteni, nativul pești nu prea știe să zică “NU”. 

Iubirea de sine pentru pești trebuie să fie ca o încărcare a bateriilor, înainte să preia orice energie negativă din jur. Chiar dacă nu va fi săritor sau dispus să preia din greutățile celorlalți, trebuie să știe ca nu se va supăra nimeni, ba chiar îl vor aprecia mai mult. Ironic, nu-i așa?

Mult somn, mai multă liniște și timp petrecut în propria companie. 

Am pus laolaltă texte din cartea “Astrologia în nouă era”, scrisa de Dan Ciupercă si ochii atenți ai Mihaelei Totir, astrolog pasionat si dedicat studiului oamenilor, planetelor si al psihologiei.

Pe Mihaela o găsești cu totul pe pagina de Facebook - Saath.

Sau pe mail: [email protected]

Sursa foto cover: Getty Image

Ce zodii se potrivesc?

Ca regula general valabila, zodiile se atrag intre ele atunci cand apartin acelorasi elemente - foc, aer, pamant si apa.

Cate zodii sunt?

In zodiacul european sunt 12 zodii - berbec, taur, gemeni, rac, leu, fecioara, balanta, scorpion, sagetator, capricorn, varsator, pesti.

Ce zodii se potrivesc in dragoste?

Nu este o regula si nu m-as lasa condusa de vreuna, daca ar exista. Iubirea are forme ciudate, nuante neintelese pentru ceilalti si nici nu trebuie sa fie intelese. Iubirea este libera de orice regula si "potriveala".

Cate zodii sunt in zodiacul chinezesc?

Zodiacul chinezesc are 12 zodii, numite si animale zodiacale. Zodiile chinezesti nu corespund unei luni, ci unei perioade ale anului.

Cate zodii are zodiacul indian?

Zodiacul indian are 36 de zodii si poate reflecta personalitatea, dar si viitorul, cu mai multa precizie decat zodiacul european.

Articol scris de stefania.sarina
Eu sunt Ștefania. Și Sarina. De aici și numele blogului meu, Sarina.ro. Am 33 de ani de defecte asumate, cu pasiuni de oameni normali și scăpări emoționale ca alți oameni normali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Postările mele

crossmenu
Shares
Share This

Distribuie acest articol

Distribuie acest articol prietenilor tai!