Categoria:

Satul de Maltezi din Bărăgan

Într-un sat din România, de care am auzit prima oară acum câteva săptămâni, pare că s-a aciuat o liotă de maltezi, naufragiați săracii pe Dunăre, în zilele de iarnă mult prea geroasă pentru popoarele obișnuite cu căldură 300 de zile pe an.

Citeste mai mult
Eu ce citesc în vacanță?

În vacanta nu se muncește, dar se citește. Ehe!  Știi cărțile acelea care așteaptă cuminți, cu praf pe ele de câteva săptămâni (sau fără, că poate îl cureți săptămânal), unele uitate sărmanele pe noptiere, colțuri de mese și alte teancuri cu nimicuri?  Ei bine, alea-s cărți de citit în vacanță.  Cărți pentru atunci când ai […]

Citeste mai mult
De ce să citești "Acolo unde cântă racii"?

Acest articol nu este o recenzie. Nu scriu recenzii clasice de cărți, pentru a fura cititorului luxul de a descoperi singur și șansa de a lăsa loc interpretării personale.  Acesta este un articol în care enumăr motive pentru care să o citești, fără a face nicio dezvăluire ce ar putea periclita fericirea cititorului.  Cartea anului […]

Citeste mai mult
Cărți de dragoste

Am întrebat o mână importantă de oameni, chiar de Valentine’s Day, care este cel mai frumos roman de dragoste citit sau auzit.
Nu trebuia să se încadreze în niciun tipar sau reguli, ci pur și simplu cartea cu care a rezonat fiecare, la un anumit moment. Mâna importantă de oameni a răspuns.

Citeste mai mult
Cele mai citite cărți din lume

Ce citesc alții ne influențează într-o mare măsură, că vrem sau nu. Ce au citit alții de-a lungul vremii ne influențează și mai tare, întrucât tindem să acordăm mai multă credibilitate influențelor din trecut. Acestea au o greutate mai mare pentru noi, deoarece știm că alegerile de atunci au fost, poate, mai înțelepte, bazate pe […]

Citeste mai mult
Cele mai bune cărți de citit

Lista cărților ce merită citite este lungă, dacă nu chiar infinită, plină de genuri diferite - cărți de dragoste, cărți de război, cărți de copii chiar, cărți științifico-fantastice, cărți fantasy, autobiografii și multe, multe altele.

Citeste mai mult
Am vândut cărți și m-am îmbogățit

Am avut în viața asta, pentru o perioadă scurtă de timp - scurtă, dar spectaculoasă, un job de librăreasă. 
Adică vindeam cărți. Stăteam ascunsă până la brâu în spatele unui pupitru și încasam banii pe cărți. 
Librăria era pe Magheru, în București. Din varii motive nu am să-i dau numele.

Citeste mai mult
3 Cărți de citit în pat, înainte de culcare

Articol găzduit de mine, însă scris și măiestrit de Raluca Chelariu! Astăzi vreau să vă vorbesc despre un ritual simplu care mă face să apreciez și mai mult lectura si să vă povestesc despre 3 cărți care mi-au plăcut. E un moment de răsfăț personal, fără așteptări mari, doar un mod de a transforma lectura […]

Citeste mai mult
10 Cărți de dezvoltare personală 

Cărțile ce promit și garantează o schimbare în viața cuiva sunt din start “mincinoase”.
Nimic nu poate promite schimbarea - nici terapeutul, nici cărțile, nici cel mai bun și confident prieten. Aceștia toți doar te asistă în călătoria ta de descoperire, acceptare, ajustare și, in final, acționare. Ajutorul nu este acțiunea în sine, ci doar o companie bună de avut în drumul sinuos pe care trebuie sa îl parcurgem în viață. Pentru că nu ne naștem învățați.

Citeste mai mult
Un an sabatic în Doamna Ghica 

Ștef, o să fie bine, ai să vezi, ce naiba! Ești frumoasă, ești deșteaptă, ești vrednică, ești…ești… Eu credeam că sunt nimic. Pe atunci n-o credeam. Acum știu că știa ce spune. Ea vedea probabil ceva ce eu nu vedeam sau nu aveam suficiente resurse ca să văd.

Citeste mai mult
crossmenu